Doorgaan naar inhoud
Behind the brand: Swedish Linens

Achter het merk: Swedish Linens

Wie zijn Swedish Linens en waar zijn jullie gevestigd?

Het bedrijf is opgericht door mij, Hannah, een mode- en textielontwerpster en moeder van twee jonge jongens. Ik bezit en run het bedrijf samen met Ilan, een oude vriend, ondernemer en tevens vader van twee jongens.

We zijn gevestigd in Uppsala - een zeer oude stad, 40 minuten ten noorden van Stockholm. De universiteit is de oudste van Scandinavië en werd opgericht in 1477, waardoor de stad bruist van de studenten. Uppsala is ook de thuisbasis van een aantal zeer interessante mensen door de geschiedenis heen, Ingmar Bergman om er maar één te noemen!


Vertel ons over uw producten en wat maakt ze zo speciaal?

Wij zijn gespecialiseerd in bedrukte lakens. Wij geloven dat lakens letterlijk de underdog van beddengoed zijn! Het wordt zo vaak verwaarloosd vergeleken met bedsets, terwijl het eigenlijk het belangrijkste is in je bed. Het is de basis van alles, het is het stuk stof waar we op slapen en het meeste contact hebben met onze huid. Speciaal voor kinderen die in hun slaap tegen het dekbed aan trappen.

Ons doel is om beddengoed van zeer hoge kwaliteit te maken met de minste impact op het milieu, maar toch betaalbaar.

Onze lakens zijn gemaakt van 100% biologisch katoen perkal en zijn zowel Oeko-tex als GOTS gecertificeerd, wat betekent dat het hele proces – van het plukken van het katoen tot aan de lijm in de verpakking – wordt gecontroleerd en gecertificeerd op basis van de meest strenge regels in de textielindustrie van vandaag.

Sinds we ons bedrijf helemaal opnieuw zijn begonnen, wilden we er het beste van maken. Wij hebben ervoor gekozen om in Portugal te produceren, deels omdat zij de beste zijn in het maken van beddengoed, maar ook omdat we graag in Europa wilden produceren en de fabriek regelmatig konden bezoeken.

We gebruiken alleen digitale print op onze vellen omdat dit niet alleen resulteert in een hogere kwaliteit en een zachtere afwerking, maar ook beter is voor het milieu omdat er veel minder stroom en water voor nodig is in vergelijking met traditionele printmethoden.


Een ander aandachtspunt van ons – naast de kwaliteit en het milieu – is uiteraard het ontwerp. Scandinavisch, minimalistisch en toch speels en tijdloos design dat niet uit de mode raakt, dat is waar wij voor staan. We willen mensen aanmoedigen om het rustiger aan te doen, minder te kopen en te investeren in kwaliteit die jaren en kinderen meegaat!


Wat inspireerde je om Swedish Linens te starten?

Ik herinner me dat ik, toen ik voor het eerst moeder werd, overweldigd werd door het gebrek aan slaap en hoe ons leven plotseling om slaap draaide. Mijn oudste sliep alleen in onze armen en werd wakker zodra we hem in zijn wiegje legden.

Anderhalf jaar later werd mijn tweede zoontje geboren en ook hij was niet zo dol op het ledikantje. Dat zette mij erg aan het denken over hoe ik van hun bedden iets uitnodigender kon maken, op een plek waar ze graag willen zijn en waar ze zich veilig voelen. Voor mezelf kies ik altijd voor biologische perkalvellen omdat ik houd van hoe zacht ze na verloop van tijd worden en hoe krokant en koel aanvoelen. Maar het vinden van mooie, biologische lakens van hoge kwaliteit voor de kinderen was gewoonweg onmogelijk, en zo begon het allemaal.


Wat zijn je plannen voor de toekomst?

We staan ​​voor een enorme uitdaging, aangezien de meeste mensen niets om beddengoed geven. We willen de voordelen en het belang van platen laten zien en het betaalbaar genoeg maken zodat mensen dagelijks hoogwaardige platen kunnen gaan gebruiken.


Veel mensen concentreren zich alleen op het dekbedovertrek en de kussensloop, want dat is wat zichtbaar is zodra het bed is opgemaakt. Maar wij willen het allemaal omdraaien! Het is eigenlijk veel beter om het bed onopgemaakt te laten en te laten luchten (wat een goed idee is, vooral als je huisstofmijt in het bed wilt minimaliseren). Wij moedigen minder aandacht aan de bedset en meer aandacht aan het laken aan. Laat het het midden van het bed zijn en een deel van de kamerinrichting als geheel.


Op het gebied van nieuwe producten werken we momenteel aan nieuwe ontwerpen die later dit jaar zullen verschijnen. En we gaan ook lakens vrijgeven voor tweepersoonsbedden, waar we erg enthousiast over zijn!

Je kunt onze Zweedse linnencollectie hier kopen

Vorig artikel De mooiste tijd van het jaar: kersttradities
Volgend artikel Oh god ik moet bevallen.... Praktische cursussen en voorbereiding in Amsterdam

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden