Doorgaan naar inhoud
Oh god I have to give birth..... Practical courses and preparation in Amsterdam

Oh god ik moet bevallen.... Praktische cursussen en voorbereiding in Amsterdam

Een paar van mijn vrienden zijn dus zwanger of zijn onlangs bevallen en ik heb gemerkt dat velen van hen dezelfde vragen stelden als toen ik zwanger was. Hoe werkt het in vredesnaam? Kan ik dit doen? Kan ik de pijn aan? Oh god, waarom ben ik hierin verwikkeld?

Hoewel er wordt gezegd dat geen enkele zwangerschap hetzelfde is, kan hetzelfde worden gezegd voor de bevalling en daarna. Iedereen die ik heb ontmoet of gesproken, heeft enorm verschillende verhalen te vertellen, sommige behoorlijk standaard, sommige mooi, sommige ongelooflijk en sommige zou ik niemand ooit toewensen. Maar uiteindelijk is iedereen er doorheen gekomen. Vrouwen zijn krijgers, weet je!

Dus wat kun je doen?

Arbeid maakt me doodsbang!

Hypnobirthing-cursussen zijn een geweldige manier om de angst die gepaard gaat met een bevalling weg te nemen. Het is een bekend feit dat als je bang bent en pijn verwacht, je die pijn meer zult voelen dan wanneer je die omarmt. Ondanks wat sommige gekke mensen zeggen, doet een bevalling verdomd pijn, maar maanden voor je uitgerekende datum bang zijn voor de pijn zal niemand helpen.

Persoonlijk vond ik hypnobirthing een geweldige manier om de angst die ik had rond de bevalling en de bevalling weg te nemen (en geloof me, het was veel! Ik heb wekenlang in paniek gezeten en alle beschikbare pijnverlichting onderzocht). Ik heb gekozen voor een 1 daagse cursus met Inbal van ISIS Hypnobirthing in Amsterdam wat mijn zwangerschap compleet heeft getransformeerd. Binnen een paar uur ging ik van versteend naar opgewonden, ik kon niet wachten om de golven te ervaren die mijn baby naar mij toe zouden brengen.

Naast de cursus is er heel wat huiswerk en voorbereiding, wat ik eerlijk gezegd niet echt heb gedaan, dus ik had er nog meer profijt van kunnen hebben dan ik al deed.

Ik heb geen idee wat ik zou gaan doen!

Ik heb tegen het einde van mijn zwangerschap een Birthlite yogaworkshop gevolgd bij Corine van Yoga Yatra, wat ik briljant en heel praktisch vond. We hebben opnieuw de wetenschap behandeld van hoe baby's worden geboren, maar ook veel technieken om door elk van de pieken/samentrekkingen heen te komen.

De workshop behandelde ademhalingstechnieken, specifieke houdingen en bewegingen voor weeën, verschillende massages die partners kunnen doen om te helpen, op een gegeven moment knijpt Corine zelfs in je arm om te simuleren hoe een weeën voelen en hoe je er doorheen moet ademen.

Ik hield van deze cursus, en Ben ook. We hebben uiteindelijk de meeste technieken gebruikt die we in de klas hadden geoefend, tot en met de uiteindelijke geboortepositie... Maak je geen zorgen, ik ga in dit bericht niet in op details :)

Maar hoe zit het met scheuren!

Oké, dus dit was waar ik het meest bang voor was. Het doet toch enorm veel pijn als je scheurt tijdens de bevalling? Eerlijk gezegd merk je het niet eens, serieus, ik werd er behoorlijk slecht van en ik merkte het helemaal niet.

Omdat het iets was waar ik me zorgen over maakte, heb ik veel onderzoek gedaan en online een Epi-No gekocht. Het wordt veel gebruikt in Duitsland en het is bewezen dat het de kans op scheuren aanzienlijk verkleint.

Het is niet mooi en voelt niet geweldig om te doen, maar het werkt echt! Ik zal niet in details treden, maar lees de beschrijving en enkele recensies door om te zien of het geschikt voor u is.

Oké, maar welke pijnverlichting is er?

Dus omdat we in Nederland zijn, zal het grootste deel van je bevalling thuis plaatsvinden, dus we zullen hier niet over harddrugs praten…

Bovenstaande cursussen leren je over natuurlijke vormen van pijnverlichting, massage etc. Maar daarnaast zijn er ook dingen die je thuis kunt doen.

Water, ja, het staat op ieders lijst omdat het werkt. Pijn in de rug is niet leuk, maar onder een lekkere, op de rug gerichte douche staan ​​kan wonderen doen. Water kan je vrij gemakkelijk door veel van de vroege weeën heen helpen. Als je het geluk hebt een bad te kunnen nemen en je vliezen zijn niet gebroken, spring er dan meteen in! (Alleen niet te warm of gedurende langere tijd, ik raakte om deze reden laat in de bevalling een beetje uitgedroogd).

Een TENs-apparaat kan je beste vriend zijn tijdens de bevalling. Ik had zowel pijn aan de rug als aan de voorkant, dus dit hielp alleen bij de rug, maar toch was het nog steeds super effectief. Zowel als pijnverlichting, maar ook als iets om op te focussen. De mijne was specifiek voor de bevalling en volgde dus de duur en frequentie van mijn weeën. Ik had dat ding ruim 14 uur op mijn rug vastgebonden!

Afhankelijk van je verzekering kun je hiervoor ook de eventuele kosten terugvragen, dus het is echt het proberen waard.

Bewegen, zitten of liggen. Het is voor iedereen anders. Ik merkte dat mijn weeën sterker waren als ik rondliep, dus ik bewoog niet zoveel als ik had gewild. Achteraf gezien kan een beetje tempo mijn 23 uur durende bevalling hebben versneld.

Nog iets anders?

Ja, praat met je vrienden, vroedvrouwen, iedereen die op jou afgestemd is. Ik had een aantal zeer nutteloze opmerkingen over de bevalling, sommigen vertelden me dat het verschrikkelijk veel pijn deed, mensen zeiden dat het niet zo erg was. U weet wat u moet horen, dus praat er niet met anderen over.

Ook:

  • Eten en drinken! Ik vergat ongeveer 10 uur water te drinken, waardoor ik aan een infuus belandde. Zorg voor gezonde en ongezonde tussendoortjes
  • Een gymbal is je beste vriend tijdens de late zwangerschap en bevalling, koop voor de zekerheid een specifieke anti-pop-bal.
  • Zorg ervoor dat uw partner net zo voorbereid is als u en weet wat u wilt. Als het wild begint te worden, zullen zij jouw steun en toeverlaat zijn
  • Probeer je verloskundige niet te haten, het is onvermijdelijk op een bepaald moment tijdens de bevalling, maar als het op een hoofd aankomt (letterlijk), doe dan precies wat ze zegt. Vooral als ze zegt dat je moet stoppen met duwen, is er een belangrijke reden waarom ze dat doen, wat ik helaas ontdekte toen ik haar volledig negeerde

Blijf ten slotte positief, de geboorte is een wilde ervaring, maar het duurt echt maar heel kort en je komt er wel doorheen.

Labels

Geboorte, nieuwe moeders, zwangerschap, geboortetips, baby, bevalling, cursussen, Amsterdam, Nederland

Vorig artikel Achter het merk: Swedish Linens
Volgend artikel Het beste advies dat ik ooit heb gekregen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden