Koop een wieg, ledikant of peuterbed en bespaar 20% op een matras naar keuze. Voeg code 'Mat20' toe tijdens het afrekenen
Koop een wieg, ledikant of peuterbed en bespaar 20% op een matras naar keuze. Voeg code 'Mat20' toe tijdens het afrekenen
Doorgaan naar inhoud
The most wonderful time of the year - Christmas traditions

De mooiste tijd van het jaar: kersttradities

Bij Hola BB houden we van Kerstmis. Voor de meesten van ons is het misschien wel de beste tijd van het jaar. We maken geen grapje als we je vertellen dat een van onze collega's begin november haar (nep)kerstboom heeft neergezet. In deze blog neemt elk Hola BB-teamlid je mee in zijn of haar favoriete kersttraditie. We hopen je dit jaar te inspireren om je eigen tradities te creëren.

Deze feestdagen zijn een perfect moment om met uw nieuwe gezin kersttradities te creëren.

Wanneer dit de eerste kerst van je baby is, is dit een perfect moment om met je gezin nieuwe tradities te beginnen. Kinderen houden van herhaling en voorspelbaarheid. Zeker in deze drukke en wellicht wat chaotische tijden rondom de feestdagen kunnen tradities die ieder jaar terugkeren hen een gevoel van rust en troost bieden. Het hoeven geen grote festiviteiten te zijn; zelfs elk jaar rond deze tijd hetzelfde kerstboek lezen kan een traditie zijn. Door verder te lezen kunt u alvast een voorproefje krijgen van de bijzondere kerstmomenten van ons team. Wie weet raak je er zelfs door geïnspireerd.

Dit is Elise, onze Social Media Manager met haar man Arjen en drie kinderen Summer, Filip en Louis.

Het leukste aan Kerstmis is het zien van familie, we zien ze vaak apart van elkaar, maar met Kerstmis kunnen we tijd met ons allemaal samen doorbrengen (indien toegestaan). En natuurlijk het eten, drinken, muziek en feestelijke energie!

Elise's favoriete kersttraditie: Eigenlijk hebben we nog niet echt kersttradities, afgezien van het feit dat de kinderen elk jaar een nieuw ornament uitkiezen. Maar nu de oudste twee groter worden denk ik dat ik dit jaar een nieuwe traditie ga starten: samen onder dekens in onze pyjama een kerstfilm kijken terwijl we warme chocolademelk drinken :-)). De jongste zal nog niet geïnteresseerd zijn, maar ik weet zeker dat hij de sfeer geweldig zal vinden.

Dit is Anne, onze Klantenserviceheld.

Als kind heb ik altijd van december gehouden omdat het eerst Sinterklaas was, daarna mijn verjaardag en daarna Kerstmis, zooo veel cadeautjes! Ik hou ook, in tegenstelling tot veel andere mensen, van de winter. Ik vind het geweldig omdat je gewoon met een dekentje op de bank kunt kruipen en 5 uur lang Harry Potter kunt kijken zonder je er schuldig over te voelen.

Annes favoriete kersttraditie: Tradities veranderen altijd, dat is waar ik van hou. Ik laat me altijd verrassen en kijk wat er gebeurt. Meestal betekent dat dat ik op eerste kerstdag toch bij familie terechtkom, maar het haalt de druk van de hele kerstvoorbereiding weg. Oh, ik hou van mijn traditie van kijken naar de naar mijn mening grappigste Nederlandse film ooit gemaakt, “Alles is liefde” rond Kerstmis.

 

Dit is Aricia, onze contentmanager, met haar partner Arend en twee kinderen Thorgal en Noé.

Voor ons draait Kerstmis om samenzijn met de mensen van wie we het meest houden. Normaal gesproken trekken we de hele maand december meer aan en proberen we een beetje te ontsnappen aan de buitenwereld. Maar dit jaar willen we uitgaan en genieten van tijd met onze familie en vrienden. Aangezien we het dit jaar met iedereen apart vieren, in plaats van met de hele groep bij elkaar. Onze twee Kerstdagen worden verlengd tot een hele Kerstweek. Wat mij normaal gesproken bang zou maken. Maar dit jaar ben ik echt toe aan veel extra plezier, gelach en geklets. Op de veiligst mogelijke manier.

Aricia's favoriete kersttraditie: Elk jaar kiezen onze kinderen hun eigen kerstbal en die hangen we samen in de boom. De ballen dienen als aandenken aan de herinneringen aan die specifieke kerst. Nu kijken we ieder jaar naar de ballen van de voorgaande jaren en halen we samen herinneringen op aan de vorige kerst. Dan maken we nieuwe herinneringen voor dit jaar, om altijd te onthouden door te kijken naar de kerstballen die de kinderen dit jaar hebben uitgekozen.

Dit is Elisha, onze Operations Director, met haar 2 dochters Eva en Elise. Haar man Kevin staat achter de camera.

Het leukste aan Kerstmis is familie. Alles is zo druk en stressvol en de winter kan zo somber aanvoelen. Maar zodra Kerstmis nadert, begint het langzamer te gaan en maken we tijd om familie te zien of te spreken. We hebben lekker eten, goed drinken en goede muziek.

Elisha's favoriete kersttraditie: Onze favoriete kersttraditie is het versieren van het huis met de boom, lichtjes en peperkoekhuisjes, terwijl we kerstfilms kijken en naar kerstmuziek luisteren.

Dit is Alex, onze Warehouse Manager, met zijn verloofde Rebecca en hun 2 kinderen Isabella & Jacob.

Als gezin kijken we altijd uit naar Kerstmis, zoals de meeste mensen ongetwijfeld doen. De opwinding van het zien van familie en vrienden en natuurlijk cadeautjes! Maar bovenal kijken we ernaar uit om onze tijd samen te delen, weg van het werk en school, en om optimaal van de feestdagen te genieten. Hierbij hoort heel veel lekker eten en drinken.

De favoriete kersttraditie van Alex: We hebben niet echt kersttradities, we hebben de neiging elk jaar een heel andere kerst te hebben. Met Kerstmis zijn wij normaal gesproken nooit thuis, maar brengen wij de feestdagen door bij familie en/of vrienden. Eén ding dat je traditie zou kunnen noemen, is dat we altijd een geweldige Kerstmis hebben, waar we het ook vieren.

Dit is Naomi, onze grafisch ontwerper, met haar man Patrick en dochter Skyler.

Ik hou van de fonkelende lichtjes en het gezellige gevoel dat de decembervakantie ons elk jaar brengt! Lekker samen op de bank kruipen met een kerstfilm, warm drankje in de hand en niet te vergeten onze kat Jane die zo gezellig tussen ons in ligt.

Naomi's favoriete kersttraditie: Samen ons huis versieren, met kerstliedjes op de achtergrond. Niets brengt mij in een betere vakantiestemming! Dit jaar wordt extra speciaal met onze dochter Skyler, geboren in maart 2021! Ik kan niet wachten om haar gezichtje te zien oplichten bij het zien van alle mooie versieringen!

Dit is Esther, onze Marketing Manager, met haar partner Bart en het bijna 2-jarige meisje Fenne.

Omdat ik in december ook jarig ben, heb ik altijd uitgekeken naar deze maand. Het is gewoon mijn favoriete tijd van het jaar, omdat al mijn favoriete mensen samenkomen voor grote feesten, heel cliché maar zo waar. Dus hopelijk kunnen we volgend jaar weer naar een normale feestperiode.

Esthers favoriete kersttraditie: Kerstavond, opgegroeid in Duitsland, is altijd de spannendste dag van het jaar geweest. We vierden het altijd in Duitsland bij mijn ouders thuis en brachten tijd door met familie, vrienden, Lebkuchen en Glühwein. We hebben een gezellig kerstdiner gehad en cadeautjes onder de kerstboom die we altijd samen met papa kochten op de laatst mogelijke dag, toen alleen de ‘lelijke’ dingen nog over waren. Sinds we moeder zijn geworden, hebben we het reizen vertraagd en zijn de tradities enigszins veranderd nu wij, mijn zus en haar man, nu Kerstmis in Nederland organiseren.

Dit is Sandra, onze winkelmanager, met haar partner Christopher en hun zoontje van 3,5 jaar, Aiden.

Lange tijd heb ik het lastig gehad met de maand december, met veel operaties, ziekenhuisbezoeken en verhuizen. Maar dit jaar voel ik eindelijk de kerstmagie terugkomen. Ons huis is versierd met fonkelende lichtjes, een kerstboom en we hebben mooie plannen voor Kerstmis.

Sandra's favoriete kersttraditie: Dit jaar kozen we als gezin voor onze kerstboom, onze zoon Aiden werd verliefd op alle kerstversieringen. Onze boom symboliseert echt al onze persoonlijkheden. We lieten hem zijn favoriete kerstballen kiezen: een groot fonkelend rendier met slee en een sneeuwpop die nu in onze tuin staan. We blijven hem elk jaar een kerstbal laten kiezen en samen het huis versieren. Terwijl hij danst op kerstmuziek. We gaan genieten van onze kerstdagen met familie, lekker eten, cadeautjes halen en vooral mooie herinneringen delen van het afgelopen jaar en samen nieuwe herinneringen creëren. Ik kan niet wachten om elk jaar mijn kerstsfeer terug te krijgen.

Dit is Olivia, de oprichter van Hola BB met haar man Ben en haar zoon Bo.

Omdat we Engels zijn, begint Kerstmis voor ons op 1 december. Ik ken niemand die meer van Kerstmis houdt dan mijn man, al 14 jaar lang, op de ochtend van de 1e. Ik werd wakker met de kerstafspeellijst van dit jaar die hij heeft gemaakt. Ik hou van de hele maand, van de liedjes, het decoreren, het bakken, eten, drinken, dansen en de algemene sfeer.

Olivia's favoriete kersttraditie: Als kind deden we Sinterklaas op heel kleine schaal (mijn oma was Nederlandse), maar sinds we naar Amsterdam verhuisden en vooral sinds we Bo hadden, was Sinterklaas een groter onderdeel geworden en we wachten nu met het opzetten van onze boom totdat hij klaar is. zeilde weg. Naast de kerstliedjes is mijn favoriete traditie het plukken en opzetten van de boom. We krijgen altijd een echte boom en mijn man houdt van de gigantische. Dit jaar moesten we de bovenkant eraf hakken om hem passend te krijgen in ons huis. Hij is bijna net zo groot als degene die we in petto hebben! Door de jaren heen hebben we tonnen kerstboomversieringen verzameld, van een ambachtsmarkt bij William Morris thuis bij ons oude huis in Londen tot de genaaid harten van onze reis naar Boedapest toen we 21 waren. We hebben ook een aantal van Bo's overgrootmoeders uit de Jaren 50. Ik hou van geschiedenis en verhalen, dus het is een waar genoegen om ze elk jaar uit te brengen en hem kleine anicdotes over ons verleden te vertellen. We moedigen hem ook aan om er elk jaar een of twee te kiezen, elk met hun verhaal dat we hem in de komende jaren kunnen vertellen.

Nhi is onze klantenservicespecialist. Ze woont samen met haar partner Dongshu en twee kinderen Noah & Philou.

Ik hou van Kerstmis, we zingen sowieso het hele jaar door jingle bells, maar als december aanbreekt, krijgt het lied veel meer betekenis, liefde en saamhorigheid. Ik krijg vlinders in mijn buik als we de liedjes extra hard zingen of de liedjes op de achtergrond laten spelen terwijl ik mijn dingen doe. Ook als ik tijdens de feestdagen meer tijd met familie en vrienden doorbreng, voel ik me extra gelukkig dat ik ze bij mij in de buurt heb.

Nhi's favoriete kersttraditie: Mijn ouders maakten altijd een feestelijk diner op kerstavond nadat we thuiskwamen uit de kerk, alleen wij vieren met kaarslicht. Nu ik mijn eigen gezin heb, wil ik graag onze eigen tradities maken. We kochten dit jaar onze allereerste grote boom in ons nieuwe huis! Naarmate de kinderen zich bewuster worden (2 en 4 jaar), zou ik graag willen dat dit onze traditie wordt. Onze echte boom uitzoeken en versieren samen met mijn partner die een kijkje neemt terwijl we kerstliedjes spelen. Het wordt misschien chaotisch en ik ben bang dat de ornamenten breken, maar dat is ook het grappige.

Wat leuk dat je helemaal tot het einde van deze blog bent gekomen!
Wij hopen dat u ons steeds een beetje beter leert kennen.

Heb jij onze gezellige (online) kerstmarkt al gezien?

Op zoek naar inspiratie voor mooie, duurzame cadeaus voor onder de kerstboom? Bekijk hier onze cadeaugids.

Wij wensen u een prachtige kerst en een mooie start van een bijzondere eigen traditie..

Vorig artikel Internationale Vrouwendagveiling voor het goede doel
Volgend artikel Achter het merk: Swedish Linens

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden