Koop een wieg, ledikant of peuterbed en bespaar 20% op een matras naar keuze. Voeg code 'Mat20' toe tijdens het afrekenen
Koop een wieg, ledikant of peuterbed en bespaar 20% op een matras naar keuze. Voeg code 'Mat20' toe tijdens het afrekenen
Doorgaan naar inhoud
Trying to get more sleep with a floor bed

Proberen meer slaap te krijgen met een vloerbed

Daarom testen we vandaag een nieuwe kinderkamerindeling.

Ons huis is prachtig, maar boven is geen rechte lijn te zien. Muren, vloeren, ramen en deuren hebben allemaal die ‘Amsterdamse charme’, een tikkeltje precair. Conventioneel meubilair is vrijwel onmogelijk, dus we moeten óf vloeroppervlak invreten óf buiten de gebaande paden proberen te denken.

Dit, samen met mijn nieuw gevonden haat voor kleine babywiegjes, heeft geleid tot iets nieuws om te testen: een vloerbed.

Zoals zoveel dingen die ik heb beoordeeld bij de voorbereiding voor Bo, hebben vloerbedden voor mij een volledige 180 gedaan, voorlopig tenminste... Niet omdat ik de Montessori-manier van opvoeden van mijn kind wil volgen (hoewel hoe meer ik er naar kijk hoe meer het bij mij begint te resoneren), maar omdat ik bloedig uitgeput ben, schreeuwt het midden in de nacht als armen, benen en hoofden tegen de tralies worden geslagen.

Ik heb ademende bumpers geprobeerd, het bedje bekleed met zacht speelgoed en opgerolde handdoeken, maar het komt erop neer dat mijn niet zo kleine zoontje van 7 maanden meer ruimte nodig heeft, en conventionele wiegjes bieden dit gewoon niet.

Mijn oorspronkelijke idee over een rond matras, wat in theorie betekende dat er geen hoeken waren waar hij in vast kon komen te zitten, maar in werkelijkheid lijken ze gewoon niet zo praktisch te zijn.

Normale kindermatrassen zijn gewoon niet breed genoeg, een kinderbedje is 60 cm, dus als dat te klein is voor een onrustige baby, zou een extra 10.00 uur niet voldoende zijn. Mijn eerste reactie was om een ​​matras voor volwassenen te kopen en deze in de lengte in te korten, zodat deze niet de hele kamer in beslag nam. We hadden dit zelfs in gedachten toen we onze camper klaarmaakten voor een grote reis naar Ikea. Goedkope volwassen matrassen blijken van verschrikkelijke kwaliteit te zijn.

Na een snelle zoektocht in de kindersectie vonden we de VYSSA VACKERT voor hun uitgebreide beddenassortiment. Beginnend bij 80x130cm was het bijna perfect en dat betekende dat we 2 extra secties hadden die momenteel een mooi gevoerd hoofdeinde en zijgedeelte vormen, wat hopelijk voorkomt dat je midden in de nacht uit bed rolt.

Dus zo ziet het er momenteel uit... Ik weet zeker dat ik het in de loop van de weken zal veranderen, maar voorlopig lijkt iedereen behoorlijk tevreden. Bo deed er zelfs zijn eerste dutje in en sliep 2 uur als een roosje.

Dit zou het begin kunnen zijn van goede dingen...

Enkele van de gebruikte producten:

Uitbreidbaar matras van Ikea

Deken van Moon Monsters

Vlaggenlijn

Konijn licht

Voor meer informatie over Montessori-vloerbedden en Montessori in het algemeen is deze site een geweldige bron die eerlijke en geïnformeerde meningen biedt.

Vorig artikel Het beste advies dat ik ooit heb gekregen

Een opmerking achterlaten

Opmerkingen moeten eerst goedgekeurd worden voordat zij verschijnen

* Verplichte velden