Koop een wieg, ledikant of peuterbed en bespaar 20% op een matras naar keuze. Voeg code 'Mat20' toe tijdens het afrekenen
Koop een wieg, ledikant of peuterbed en bespaar 20% op een matras naar keuze. Voeg code 'Mat20' toe tijdens het afrekenen
Doorgaan naar inhoud
A guide on how to use washable diapers and why you should use them

Een gids over het gebruik van wasbare luiers en waarom u ze zou moeten gebruiken

Als ik met andere moeders over wasbare luiers praat, valt het mij op dat er nog steeds veel vooroordelen bestaan ​​over het gebruik van wasbare luiers of herbruikbare luiers.

Eén van de eerste vragen gaat eigenlijk altijd over poep. “Moeten die vieze luiers echt met je eigen kleren in dezelfde wasmachine?”, “Wat gebeurt er met de poep?” Veel ouders vinden dat nog steeds een vies gebeuren. Daarnaast vinden veel ouders dat het veel tijd kost, duur is en maken ze zich nog steeds zorgen dat de luiers veel groter zijn rond de billen van je baby.

Om je gerust te stellen: Je hoeft de inhoud niet aan te raken, uit de luier te 'schrapen' of mee te nemen in je tas tijdens het verschonen. Je raakt snel en gemakkelijk gewend aan een aantal nieuwe handelingen, wasvoorschriften en accessoires. Het is echt niet zo ingewikkeld. Het enige verschil is dat je voortaan na een volle emmer niet meer richting de afvalcontainer loopt, maar naar je wasmachine!

Het is eigenlijk vreemd om te beseffen dat slechts één of twee generaties wegwerpluiers hebben gebruikt. Omdat wegwerpluiers nu de standaard zijn, voelt het alsof we al heel lang wegwerpluiers gebruiken en voelen wasbare luiers een beetje ouderwets aan. Gelukkig kiezen steeds meer ouders nu weer voor wasbaar. En terecht, want de wasbare luiers van nu hebben niets meer te maken met de luiers van vroeger. Ze zien er mooi uit, werken een stuk beter en zijn veel gemakkelijker in gebruik.

Waarom zou je voor wasbare luiers gaan?

Wist je dat als je wegwerpluiers gebruikt, je maandelijks 22 kilo afval produceert? Het gebruik van wasbare producten zoals luiers en doekjes vermindert het wegwerpafval met 8%. Het is een gemakkelijke manier om goed voor onze planeet, de planeet van uw kinderen, te zorgen.

Naast dat wasbare luiers beter zijn voor het milieu, is het ook financieel voordeliger om voor wasbare luiers te kiezen. En als klap op de vuurpijl: ze zijn zachter voor de gevoelige babyhuid en je kindje zal waarschijnlijk snellerzindelijk worden.

Waarom we voor Billie Wonder hebben gekozen?

Voor deze blog mocht ik een aantal dagluiers van Billie Wonder uitproberen. Het is leuk als we je er uit eigen ervaring over kunnen vertellen en het maakte het voor mij ook mogelijk om de luiers van Billie Wonder te vergelijken met de luiers die ik al had.

Billie Wonder maakt gebruik van een tweedelig systeem: een absorberende luier in combinatie met een waterdichte hoes. In het absorberende deel gebruik je een inzetstuk. Bij het verschonen gooi je de (binnen)luier in het wasnetje in je luieremmer. Je kunt de overbroek meerdere keren hergebruiken.

In mijn ervaring zijn de tweedelige luiers het meest lekvrij en zeer absorberend in vergelijking met andere systemen.

Een ander groot voordeel van Billie Wonder-luiers is dat ze in twee maten verkrijgbaar zijn. Toen ik met mijn zoon wasbare luiers begon te gebruiken, wist ik niet zeker welke ik moest kiezen: een one-size of een newborn- en babyvariant. Ik zag op tegen de extra kosten en ging daarom voor een systeem dat vanaf de geboorte geschikt was. Dat zorgde ervoor dat mijn zoon in het begin de vorm van een aubergine had: een heel klein lichaam en een hele grote kont. Eerlijk gezegd zag het er erg ongemakkelijk en een beetje gek uit. Als ik dit van tevoren had geweten, had ik zeker voor twee verschillende maten gekozen.

Daarnaast vinden wij de ontwerpen erg leuk. Veel wasbare luiers hebben hele felle kleuren en chaotische, kinderachtige prints. Dat deze prints stijlvol, tijdloos en unisex zijn, spreekt ons erg aan.

Goed om te weten voordat je begint

Toen ik onderzoek begon te doen naar wasbare luiers, werd ik overweldigd door alle verschillende systemen en instructies die online beschikbaar waren. Ik was ook bang dat ik hem misschien niet goed zou omdoen, waardoor de luier zou gaan lekken. Achteraf gezien was dat echt niet nodig, zeker met het lekvrije tweedelige systeem. Geef jezelf wat tijd om te wennen aan wasbare luiers als je eerder wegwerpluiers hebt gebruikt. Maar als je er eenmaal aan gewend bent, is het eigenlijk niet zo heel anders.

Hoe wasbare luiers te gebruiken

hoe wasbare luiers te verschonen

  1. Zorg ervoor dat u uw uitrusting klaarmaakt: luiers , inleggers (The Liner) en een luieremmer (The Bin) met wasnet (The Laundrynet). Tip: als je nachtluiers gewassen en gedroogd zijn, vouw je de binnenluier, het inzetstuk en de voering voor, zodat je klaar bent om te gaan. Dit bespaart u kostbare tijd en onnodig gedoe tijdens het nachtelijk omkleden.

Als je wasbare doekjes gebruikt (The Wipes) – The Wipes, The Spraybottle, The Hennepolie en water. Je kunt ook onze Oh Baby gebruiken! Lijn . Vraag ons om advies.

1. Pak de juiste luier (de dag- of nachtluier) en een inlegkruisje. De dagluier bestaat uit een inlegger en een overbroekje . Voor de nacht gebruik je een nachtluier met hetzelfde overbroekje. Heeft u meer absorptievermogen nodig? Dan kun je altijd een extra inzetstuk gebruiken.

2. Zorg ervoor dat je een voering niet vergeet. Deze vangen nummer 2 en maken het opruimen een fluitje van een cent.

3. Doe de luier aan. Sluit de drukknopen. Zorg ervoor dat de wasbare luier comfortabel zit en niet te strak zit.

4. Overdag raden wij aan om elke 2-4 uur te wisselen. Leg je volgende luier klaar (of maak ze allemaal in één keer klaar) en houd (wasbare) babydoekjes bij de hand.

5. Verwijder eerst de voering en nummer 2 en plaats vervolgens de luier in de afvalbak. Het is niet nodig om The Inserts uit The Wrap te verwijderen, maar wij raden het wel aan. Het verlengt de levensduur van zowel The Insert als The Wrap. En als de doek nog schoon is, kun je hem een ​​andere keer gebruiken.

Was instructies

  1. Haal het wasnetje uit de luieremmer . Houd het wasnet open met de gebruikte luiers erin en plaats het in de wasmachine. Tijdens het wasprogramma komen de luiers uit het net. Je hoeft dus geen vieze luiers aan te raken!
  2. Voorwas, daarna een volledige wasbeurt. Voer een korte, koude voorwas uit (15-30 min.). Daarna een volledige wasbeurt, niet op eco stand, van 2 tot 4 uur op 40°-60° met non eco wasmiddel. Mijn wasmachine heeft de mogelijkheid om een ​​persoonlijk programma in te stellen. Kijk goed of jouw wasmachine dit ook kan, dit zorgt ervoor dat jouw wasmachine de twee programma’s achter elkaar start en bespaart jou weer een handeling.
  3. Drogen. Laat de waterbestendige stoffen aan de lijn drogen. (The Wrap, The Wet & Dry Bag en The Bag) Vermijd direct zonlicht, verwarming of radiatoren. Absorberende stoffen (The Inserts, The Nighttime & The Wipes), aan de lijn laten drogen of in de droger op lage temperatuur drogen. Het drogen in de droger zorgt ervoor dat je luiers extra zacht blijven. Als de luier vuil is, laat hem dan in de zon drogen. De luiers worden weer helemaal wit.

Mijn eigen ervaringen

Vergeleken met de luiers die ik heb, gaan de Billie Wonder- luiers echt langer mee. Waar ik de luier van mijn zoon normaal gesproken na ongeveer 2 uur verschoon, verschoon ik de BW-luier ongeveer elke 3-4 uur. Dit is ook de reden dat wij 's nachts wegwerpluiers gebruiken, een wasbare luier van het merk dat ik heb volstaat simpelweg niet. Daarom ben ik nog steeds erg benieuwd naar de nachtluiers.

Bovendien is zijn achterwerk echt een stuk slanker. Ik denk dat dit een voordeel is, vooral voor een pasgeboren baby, maar ook voor mijn zoon die nu 7 maanden oud is. Bij zijn eigen luiers zijn er bepaalde broekjes die niet passen en ik koop broeken altijd een maat groter. De kleinere broekjes passen wel als ik een BW-luier gebruik.

Om deze redenen heb ik spijt dat ik in het begin niet voor de luiers van BW heb gekozen. De iets slankere billen en het feit dat je je niet elke twee uur hoeft te verschonen (zeker als je uitgaat!) is een groot voordeel.

De omslagdoek kan ook gebruikt worden in combinatie met mijn eigen binnenluiers. Eigenlijk past de Wrap van BW beter. Ik raad je aan om altijd te controleren of de buitenluier een extra lekrand heeft. Dit voorkomt dat de luier gaat lekken.

 

Verder ben ik, net als bij mijn eigen luiers, zeer tevreden over het tweedelige systeem . Het is gemakkelijk in gebruik en het is fijn dat je de buitenbroek meerdere keren kunt gebruiken. De liners zijn een must-have, ze zorgen ervoor dat het omkleden geen vies klusje wordt. Ook het wassen van de luiers is heel eenvoudig en je hoeft de luiers echt niet aan te raken.

Wat ik echt zou aanraden om naast de luiers te kopen, is een Wet & Dry-zak . Hierdoor is het gebruik van wasbare luiers, zelfs als u buitenshuis bent, geen probleem. Bovendien zou ik om te beginnen twee waszakken kopen en zeker een pakje voeringen .

De reden waarom ik over het algemeen heel blij ben met wasbare luiers is dat mijn kindje minder luieruitslag/irritatie heeft dan met wegwerpluiers. Het stelt mij ook gerust om te weten dat ik op deze manier minder impact heb op het milieu, duurzaamheid vind ik erg belangrijk. Daarnaast lijkt het mij fijn dat mijn zoon eerder zindelijk kan worden. Maar met 7 maanden ben ik nog niet zover. ;-)

xxx Gwenn

Vorig artikel Gwenns top 10 favoriete producten
Volgend artikel Billie Wonder helpt je op een makkelijke en stijlvolle manier de afvalproductie te verminderen met wasbare luiers